Zondag 20/06/2021

CulinairOpen kaart

Geen zin om te koken, vanavond? 3x takeaway onder de 35 euro

null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

De restaurants hebben hun deuren weer moeten sluiten. Gelukkig ­hebben de chefs inmiddels ervaring met takeaway en kan er naar hartenlust geproefd worden door onze resto-recensenten. 

Je m’en Fish

An-Sofie & Vincent Van Herp en Bram De Merlier durfden het aan om na de eerste coronagolf een seafoodbar in het Gentse stadscentrum te openen. Zie het als een verlengstuk van hun cateringservice en foodtruck, die al een tijd succesvol waren. Vandaag moet je hun hippe ­viscreaties opnieuw noodgedwongen afhalen of laten leveren. Voor 35 euro p.p. kozen we 7 bereidingen uit: van nacho met octopus (13 euro) tot kraakverse springrolls met krab (10). Na het oppeuzelen van de wulken (6) en het dippen van onze gefrituurde nobashi-garnalen (6) in een huisgemaakte kruidenma­yonaise snijden we onze lobster roll (12) broederlijk in twee. De frittata van zalm, spinazie en erwten (8) en de curry van koolvis (14) doen dienst als voor- en hoofdgerecht. Eigentijds uitgevoerd in hapklare bereidingen en allesbehalve duur: Je m’en Fish is een blijver.

Koophandelsplein 32, Gent. Bestellen via info@jemenfish.gent of 0472 57 67 04

L’Îlot to go

L’Îlot op het Antwerps Eilandje is een casual bistro voor wie van een ongedwongen maaltijd houdt. Vlak om de hoek ligt hun traiteurzaak, en daar kan je de hele dag door kiezen uit de toog. De kaart is best uitgebreid, en heel wat gerechten kan je per gewicht bestellen. De ceviche van zeebaars (11) komt prachtig gedresseerd, met mooie stukken rauwe vis en een minuscuul potje leche de tigre. Lekker als carpaccio, maar niet de door de marinade zachtjes gegaarde ­zeebaars waar ik op hoopte. Dan delen we de burratina (13) met baba ganoush. Een royale portie smeuïge dip van aubergine die we opscheppen met wat gegrild pitabrood. Perfecte presentatie en lekker vers, maar ik mis de rokerige touch en wat pit. De vol-au-vent van fazant met cantharellen en balletjes varkensgehakt (40/kg) combineren we met ovenpatatjes met look (15/kg) en dat is smullen. De romige saus is rijkelijk gevuld met vlees en paddenstoelen en smaakt hemels. Fijn adres.

Londenstraat 46, Antwerpen, bistrotlilot.be

Otomat Brussel

Ik liep lang met een boog rond Oto­mat omdat er betere, authentiekere pizza’s te vinden zijn in Brussel. Maar het is een goed bedacht en commercieel concept: pizza op z’n Belgisch, met vol-au-vent (14,9) of peren, blauwe kaas en Luikse siroop (14,9), en – o heiligschennis – met ananas (de Tom Selleck, 13,9). Italiaanse pizza verliest veel van zijn kwaliteit met de levering, maar Otomat door de dikkere bodem niet. Hij kan perfect warm gehouden ­worden in de oven, dus zijn we sinds de coronacrisis verslaafd aan de Boule & boulette (15,5) en de Bushwick (salami, ­ricot­ta, mozzarella, 15,5), gevolgd door een zeer on-Italiaans toetje: de Eton Mess, met rood fruit, meringue en yoghurt­room (8). So sue me, pizzapuristen.

Oude Graanmarkt 6, Brussel, otomat.be

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234