Zaterdag 27/02/2021

CulinairOpen kaart

Deze takeaway-adressen in Antwerpen, Brussel en Gent zijn lekker en luxueus

null Beeld rv
Beeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

La Canne en Ville

La Canne en Ville werd in 2018 door Gault&Millau uitgeroepen tot Ontdekking van het Jaar, kreeg in 2019 een Michelin­ster en in 2020 ging chef Kevin Lejeune (32) lopen met de titel Jonge Chef van het Jaar. Van ons krijgt hij nu vier afgelikte duimen, drie sterren, twee gevulde magen en een schouderklop voor zijn streetboxen. Lejeune verzamelde de basisingrediënten voor een goede hamburger, pita, burrito of hotdog in een doos, voor 18 euro, goed voor twee personen. Veel­vraten zijnde, bestelden wij de burrito box en de pita als back-up. De handleiding is simpel: het vlees opwarmen en dan het gerecht versieren met bijgeleverde kraakverse sla, kaas en sausjes. Een grote burrito en elk twee pita’s later, kan er nog net een ‘dank je Kevin’ af. (LK)

Hervormingsstraat 22, Elsene, lacannenville.be

Nikkei

Toen eind 19de eeuw een groep Japanners verhuisde naar Peru, namen ze hun favoriete gerechten mee naar hun nieuwe vaderland. Eén ding hadden beide keukens gemeen: ze werken graag met verse vis. Zo ontstond de Nikkei-cuisine, waarbij eenvoudige Japanse gerechten vergezeld gaan van sterke Peruaanse smaken. En dat is ook de specialiteit van het nieuwe Antwerpse restaurant Nikkei. Op de kaart: sushi­rolls, ceviches, bowls… met ingrediënten als vis, zoete aardappel, rijst, limoen, maïs, quinoa.

We gaan all the way voor ceviche. Stukjes rauwe vis, gegaard in citrus, I love it. De Nikkei-ceviche (18) bevat stukjes tonijn, avocado, zoete aardappel, rode ui en nog meer lekkers. Een ruime portie, helemaal volgens de regels van de kunst. Ook de Clasico (15) met witte vis is heerlijk. Als hoofdgerecht kies ik een bowl met chirashi ceviche (21,50): een ruime portie sushi­rijst met allerlei stukjes vis en leche de tigre.

Waar ik woon, komt geen De­liveroo of UberEats. Nikkei levert wel aan huis, in de ruime omgeving van Antwerpen. Luxe. (MK)

nikkei-antwerp.com

Old Boy

Vergeet je bezwete fietskoerier. Bestel bij het Brusselse Old Boy en je bestelling wordt per zwarte Mercedes met geblindeerde ruiten tot aan je voordeur gebracht. We pakken ons pakket met bao’s (oosters voor broodje of bun) en vullingen uit. Je bestelt per twee (10 euro) ofwel in één groot pakket met zes buns (25 euro). Ter­wijl mijn teerbeminde zich over het stomen van de buns ontfermt – dat stoommandje van de baby komt handig van pas – soigneer ik de platenspeler om de sfeer van Old Boy te ensceneren. Na onze eerste verrassingen (een zoetzure bao met gefrituurde tofoe!) volgen andere smaakexplosies: een butternutbun met miso en een runds­bun met gefrituurde look. Helemaal ondersteboven zijn we van de knapperige fried chicken bao, afgewerkt met een lik teriya­ki mayo zetten we hiermee ons weekend steamy en spicy in. (FV)

Afhalen op locatie of thuisgeleverd in Brussel, Antwerpen en Gent. Tenbosstraat 110, Elsene, oldboy­restaurant.be. 

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234