CulinairSuggesties van de chef
De favoriete takeaway van topchef Nick Bril
Waar halen topchefs hun takeaway? Deze week: Nick Bril.
Naast de deli bij hotel August voorziet Nick Bril in het weekend streetfood op het terras van The Jane. Ook bedacht hij met drie andere chefs foodconcept unBOXed. Bovendien begint straks een nieuw avontuur op de Malediven.
thejaneantwerp.com / august-antwerp.com / be-unboxed.com
Takeaway met ballen: Lewis
“Lewis is een fijne zaak met een wereldse uitstraling. Die vibe keert ook terug in de verschillende afhaalformules – vaak zonder reservatie – en de energie van chef Thomas Snijders. Zo heb ik genoten van de picknicksfeer tijdens zijn editie rond fish-and-chips en die rond pita. Zo’n frisse takeaway, met oog voor entertainment, stimuleert mij om te blijven vernieuwen en door te zetten.”
Schildersstraat 25, Antwerpen, lewis-antwerp.be
Asian craving: Little Bún
“Ik houd van de typische Aziatische smaken. De Vietnamese keuken van mijn goeie vrienden Huibrecht Berends en Hoa Truong vind ik bijvoorbeeld heel fijn. De pho, verse noedelsoepen op basis van huisgemaakte bouillon, van Hoa is mijn zwakke plek. En dan neem ik met plezier nog wat extra springrolls of buns mee naar huis. Handig dat het aanbod van Little Bún ook beschikbaar is via de bekende bezorgplatformen.”
Sint-Jorispoort 22, Antwerpen, bunantwerp.be/little-bun
Instant sfeer: Eat My Oester
“Een bakfiets met maar liefst 14 soorten oesters brengt instant sfeer, voor mij toch. (lacht) Meestal vind je de befaamde oesterjongen aan de Kloosterstraat, maar evengoed levert hij je bestelling vlot aan huis. Dat je al smullend, eventueel zelfs met een aangepast drankje erbij, een toertje langs de antiekzaken, conceptstores of andere takeaway (Camino, Mico & Jon) in de straat kunt doen, maakt je weekend op slag veel beter.”
eatmyoester.be, 0486 90 84 22