CulinairSuggesties van de chef
De favoriete eetadressen van chef Ruben Lamiroy (De Pastorie, Zevergem)
Ruben Lamiroy nam in juni De Pastorie in Zevergem over en zet de Franse productstijl van de vorige eigenaars voort. Als winnaar van de Eerste Kok van België-competitie zorgt hij ook voor eigen accenten in het zevengangenmenu met hier en daar een verrrassende knipoog.
Dorp 2, Zevergem. pastorie.be
Tijdloze sauzen: La Rosa
“La Rosa uit Edegem is het restaurant waar het voor mij destijds allemaal begonnen is. Omdat ik daar voor het eerst in mijn carrière vast in dienst trad als kok, word ik er sindsdien met open armen ontvangen. Ik heb veel bewondering voor chef Wannes en maître Dieter. Zij vormen al meer dan tien jaar een ijzersterke tandem. Wannes is een absolute koning in klassieke sauzen à la fine champagne en bordelaise. Dat vakwerk doen weinigen hem na.”
Mechelsesteenweg 398, Edegem. larosa.be
Zuiver op product: Centpourcent*
“Ik vind Axel Colonna-Cesari de allerbeste chef voor wie ik ooit heb gewerkt. Behalve als familieman ontpopt hij zich in Centpourcent* als topchef die in alle omstandigheden rustig blijft. In zijn productkeuken blijft hij trouw aan de basis, maar verwerkt hij ook de nieuwste trends en het beste van het seizoen. Bovendien serveert hij in elk groot menu zijn absoluut signatuurgerecht: kingcrab met look en tijm. Daar kom je voor terug.”
Antwerpsesteenweg 1, Sint-Katelijne-Waver. centpourcent.be
Luxueuze ervaring: Il Gallo d’Oro**
“Wanneer ik een reis vastleg, koppel ik er graag een reservatie in een toprestaurant aan vast. Toen ik samen met mijn vriendin op Madeira was, belandden we in Il Gallo d’Oro** waar we een tiengangenmenu met uitzicht op de oceaan geserveerd kregen. Elk gerecht was een revelatie, zelfs het brood dat op een karretje aan tafel kwam, samen met verschillende soorten, olijfolie, zout en boter.”
Estrada Monumental 147, Funchal (Portugal). portobay.com/en/restaurants/restaurants-madeira/il-gallo-doro