CulinairSuggesties van de chef
De favoriete eetadressen van chef Louis Vermassen (Puur, Kruisem)
In de losse setting van Puur in Kruisem willen chef Louis Vermassen en zijn jonge team gastronomie opnieuw toegankelijk maken. De wapens: zuivere smaken, een laagdrempelige sfeer en veel vakkennis.
Hoogstraat 7, Kruisem, puurdineren.be
Wegdromen aan zee: M Bistro
“Nergens voelen mijn vriendin en ik ons meer thuis dan in M Bistro. De gastvrijheid van Mattias Maertens en Sofie Billiet is buitengewoon. Omdat ik hier lang gewerkt heb als souschef beschouw ik Mattias als een klankbord, maar ook zijn bereidingen blijven prikkelen. Het signatuurgerecht met langoustines is de perfecte toevoeging aan onze tête-à-tête.”
Potterstraat 15, Nieuwpoort. mbistro.be
A la carte: Mondieu
“Mondieu is een restaurant dat elk seizoen scoort. In de winter kom ik hier steevast voor een klassieke hazenrug met kroketten, peertjes in de rode wijn en schorseneren, maar bij de eerste zon nestel ik me even graag op het prachtige terras dat uitgeeft op de polders. Met het uitgebreide à la carte-menu van vis- en vleesgerechten ontsnap je hier even aan alle menuregels. Zalig.”
Ten Bogaerdelaan 10, Koksijde. mondieu.eu
Sfeervolle café-brasserie: Balthazar
“In Kortrijk woon ik tegenover praat- en eetcafé Balthazar, mijn vaste stek op zondag en maandag wanneer ik iets wil drinken. Of ik er een dansje placeer, hangt af van mijn gevoel. De chefs van Balthazar serveren geen wereldschokkende dingen – van onglet tot steak tartaar – maar ik houd van het idee dat ik een laagdrempelige brasserie als overbuur heb. Hier loop ik altijd wel iemand tegen het lijf.”
Paleisstraat 20, Kortrijk. balthazar-kortrijk.be