CulinairSuggesties van de chef
De favoriete eetadressen van chef Bram Simons (Emiel, Mechelen)
Voor zijn vis- en zeekeuken koos Bram Simons een pand uit op de Mechelse Vismarkt, niet toevallig de laatste actieve vishandel van de streek. Daarnaast zweert hij bij duurzame Noordzee-ingrediënten: tonijn komt er bij hem niet in.
Vismarkt 6, 2800 Mechelen. restaurantemiel.be
Favoriet huiskamerrestaurant: Atelier Noun
“Chef Bert Castermans stelt nooit teleur. Bovendien brengt hij in Atelier Noun een mooie symbiose van de Aziatische keuken met Scandinavische invloeden. De producten die hij gebruikt zijn uitstekend. Ook het zaalteam onder leiding van Sandra Ponchaut legt je keer op keer in de watten. Ik kijk altijd uit naar het gerecht met langoustines, die zijn steeds feilloos qua kwaliteit, cuisson en bereiding.”
Dorpstraat 252, 3061 Bertem. ateliernoun.be
De regels van de kunst: Silo’s
“Silo’s is recent overgenomen door de medewerkers Dieter Fleurinck, Dimitri Cuypers en Dries Van Dijck. Chef Dieter bereidt de echte brasseriekeuken met producten als kalfshersenen en gebakken lever. Zelf bestel ik het liefst paling in het groen. Elders krijg je vaak een papperige troep terwijl de saus hier mooi gladgestreken is én bomvol verse kruiden zit. Nog iets unieks: de uitstekende wijnselectie per glas.”
Leuvensesteenweg 350, 3190 Boortmeerbeek, silos.be
Kwaliteit uit de Marollen: La Bonne Chère
“De keuken van La Bonne Chère is wat mij betreft de ontdekking van het jaar dankzij de pure smaken, verse bereidingen en eerlijke producten. Je voelt dat chef Alexandru Sapco met passie kookt. Nog een reden waarom ik hier graag beland, is het aanbod in geuzes. Persoonlijk kan ik er enorm van genieten om een gerecht te combineren met Belgisch bier.”
Ons-Heerstraat 19, 1000 Brussel. labonnechere.be