CulinairSuggesties van de chef
De favoriete adressen van chef Baptiste Tieberghien Lin’eau in Wielsbeke
In Lin’eau, een voormalige vlasloterij in Wielsbeke, kookt Baptiste Tieberghien hedendaags klassiek, met aandacht voor de invloed van seizoen en terroir. Recent werd hij bekroond tot viskok van het jaar.
Koen Lisardestraat 19, Wielsbeke, bistrolineau.be
Nieuw en pittig: Vividu
“Vividu blinkt uit in een schitterende zuiderse keuken. De pizza bianca is heerlijk om als voorgerecht te delen. Daarna bestel ik zonder verpinken een bistecca fiorentina (een gegrilde T-bonesteak van het chianinarund, red.) die aan tafel wordt ingestreken met olie en rozemarijn. Ik hou van no-nonsenserestaurants met herkenbare bereidingen. Dit is zo’n nieuwe ontdekking waar iedereen terechtkan.”
Eikenstraat 90, Harelbeke
Idyllische thuishaven: Bachtekerke
“Op warme avonden zal ik een plekje proberen te bemachtigen op het fantastische terras aan het water, maar ook in de donkere maanden is de warme setting van Bachtekerke meer dan de moeite waard. Ik ben er al in mijn nopjes met een glas wijn en ook de keuken houdt chef Pieter De Troyer puur en simpel. Laatst at ik er geweldige langoustines. Vergeet zeker ook niet de kaart met sharing bites te bekijken als je het aperitiefmoment nog wat wilt rekken.”
Bachtekerkstraat 9, Deinze
Jonge gastronomie: Caillou
“Over mijn favoriete restaurant hoef ik niet lang na te denken. Chef Sander Van de Walle heeft jarenlang gewerkt in Sel Gris, maar stippelt nu met Caillou een eigen parcours uit. Daar bewonder ik hem voor. Qua prijs-kwaliteit is zijn menu onklopbaar. De gerechten stellen nooit teleur en voor mij is het ook interessant om te volgen in hoeverre andere chefs een eigen stijl voor zichzelf ontwikkelen.”
Knokkestraat 282, Knokke-Heist