CulinairSuggesties van de chef
De favoriete adressen van chef Alec Vinke (Oogst, Assenede)
Het landelijke Assenede krijgt een culinaire boost dankzij kersvers Jong Keukengeweld-chef Alec Vinke. De menu’s bij Oogst zijn eigentijds klassiek en op zondag toveren Alec en gastvrouw Axelle hun stek om in een à la carte-restaurant met vlees, kreeft en gamba op de grill.
Waalpoelstraat 20, Assenede, restaurantoogst.be
1. Franse grandeur: Café de Paris
“Op het einde van de Knokse Lippenslaan vind je Café de Paris. Je komt hier voor het vleugje entertainment, de service – de obers dragen een kostuum met das – maar ook voor de onberispelijke keuken. Van côte à l’os over steak tartaar tot garnaalkroketten: alles is mooi vers. Zelfs de dame blanche wordt door chef Christophe aan tafel gedraaid.”
Van Bunnenplein 29, Knokke-Heist, cafedeparisknokke.be
2. Vrij en vrank: Bistro Bruut
“Laat je niet misleiden door het bistrogegeven, Bruut is wel degelijk een gastronomisch restaurant. Bezieler Bruno Timperman kan meer dan een potje koken. Vroeger belandde ik hier na mijn lestijd bij Spermalie, een van mijn vrienden was er stagiair. Ik houd van de stoere presentaties: langoustines worden op een warme steen, waarop ze verder garen, aan tafel gepresenteerd. Zoiets blijft bij.”
Meestraat 9, Brugge, bistrobruut.be
3. Restaurant aan het water: Fou d’O
“Mijn vriendin en ik zijn fervente wandelaars. Toen we aan de Blaarmeersen passeerden trok het prachtige terras van Fou d’O bij het water meteen onze aandacht. Het eten klopt hier gewoon: alle gerechten zijn verzorgd, mooi geportioneerd en goed geprijsd. Ik hoef de menukaart niet meer te bekijken; ik bestel dolgraag een steak met champignonsaus, saignant gebakken.”
Snepkaai 40, Gent, foudo.be