Dinsdag 07/12/2021

CulinairOpen kaart

Aan tafel bij Rocco Eats: Oostendse gastvrijheid en toewijding

null Beeld Nick Decombel
Beeld Nick Decombel

Femke Vandevelde fileert een culinaire hotspot.

In de Oostendse Hertstraat hebben Anja Snauwaert en Eric Maes de nooduitgang van Ciné Rialto omgebouwd tot foodbar. Door corona stond Anja, tevens eigenares van uitgaans­café Copador, de afgelopen periode vaak op non-actief. Als gepassioneerde hobbykok liet manlief Eric zich omscholen tot Napolitaans ­pizzaiola, of pizzabakker. Uit liefde voor het vak hing hij ­zelfs zijn job, in het familiebedrijf rond voedingssupplementen, aan de haak.

Eindelijk kunnen we weer aan de bar ­peuzelen en ongegeneerd in het bord van onze buren en de pannen van de chef meeloeren. Naast een originele pizzaoven is de Japanse ­robatayaki-grill de blikvanger van Rocco Eats. Ideale sfeerscheppers om de aperitiefkaart met geuzes, Italiaanse bonken (met Hugo en Americano) en lichtvoetige wijnen te ontdekken.

Voor het menu hebben Anja en Eric slechts één krijtbord nodig. Klein en fijn beginnen is tegenwoordig een kunst, nietwaar? We bestellen de beide voorgerechten. De zes Normandische oesters (20 euro) opent Eric voor onze neus waarmee de laatste portie van de avond door zijn handen verdwijnt. Op is op, nog zo’n ­keukenkenmerk waar ik van houd, tenzij het probleem zich in mijn bord voordoet.

Onze yakitori-spiesjes (7,5 per stuk) worden gelakt terwijl ze op hete kolen roosteren. Verwacht trouwens geen afwerking met sesam, wasabi, chilivlokken of verse bosui. Niet dat onze gegrilde kip daardoor minder smaakt, maar vroeg of laat verlang je naar een extra ­smaak­maker of prikkelende textuur.

Schijnbaar immuun voor stress veroorzaakt door uitlopende wachttijden, doet Eric wat moet. Een pizzabodem die deels scheurt terwijl hij hem de oven in schuift, kiepert hij genadeloos de vuilnisbak in. Onze buren aan de toog reageren ietwat onthutst op de teloorgang van hun hoofdgerecht, maar worden meteen gerustgesteld door de onverstoorbaarheid waarmee Eric een nieuwe pizza uitrolt en belegt.

Wij beslissen om onze deelpizza ‘nduja (19) te laten voorafgaan door de vis van de dag (rode poon met Thaise dressing, 25). Een keuze die we uitbreiden met noedels (3) en geroosterde bimi (6). Daar krijgen we geen spijt van. In Rocco Eats proef je van Oostendse gastvrijheid en minstens evenveel toewijding.

Hertstraat 7A, ­Oostende. rocco-eats.com

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234