Maandag 21/06/2021
null

CulinairOpen kaart

3x takeaway op zijn lekkerst

Beeld rv

Op restaurant gaan is nog altijd niet aan de orde. Gelukkig weten chefs en fijnproevers zich te redden met takeaway en kan er volop geproefd worden door onze resto-recensenten. Getest: takeaway onder de 35 euro per persoon.

Lewis

Met de nodige rock-’n-roll doet Lewis al twee lockdowns rustig voort met zijn takeawayformules. Met hun coole Instagram-look houden ze je op de hoogte van hun plannen. Soms zijn dat snelle initiatieven op zondag­middag, zoals smoutebollen of pita, maar evengoed komen ze met een uitgebreid sharingmenu tegen het einde van de week. Maar gewoon à la carte bestellen kan dus ook. Om te starten delen we het voorgerechtje van zoete ui, wintertruffel, verse kaas en koffie (20 euro). Een fijn gerecht, helaas komt de smaak van de truffel niet door. Naar mijn smaak is het ook wat te duur geprijsd voor de kleine portie. Kabeljauw (25) dan. Een mooi stuk vis is dat, perfect van cuisson, en geserveerd in een fijne citroentijmsaus en met pompoen. Ook de rund entrecôte bbq (20) blijkt fijn dooraderd, heel smaakvol. De bijhorende dashibotersaus maakt ons ­helemaal gelukkig. Dit is takeaway op zijn best. (MK)

Schildersstraat 25, Antwerpen, lewis-antwerp.be

Layali Halab

Het vooruitzicht van nog maanden in een uitgestorven pretpark te vertoeven, doet me snakken naar eenvoud. De buurt rond de Gentse Vlasmarkt is niet alleen een oord van vloeibaar verderf, er zitten ook aardige eethuizen. In wat tot een paar jaar geleden een halalslagerij was, serveert de familie Akrah bijvoorbeeld de verrukkelijke Syrische keuken. Op een avond met baby en hond bestel ik een falafelsalade – die volledig aangemaakt en gekruid geleverd wordt, handig! – voor de spotprijs van 7 euro. Daar komt een even royaal hoofdgerecht bij: drie gegrilde spiesjes lamsgehakt met rijstpilav, baba ganoush en zijdezachte hummus en huisgemaakte harissa (14). Zelfs na de elvendertigste keer doppen met mijn verrukkelijke naanbrood gaat dit schouwspel niet ­vervelen. Nu nog een glas mogen delen en het geluk is compleet. (FV)

Layali Halab, Sint-Jacobs 8, Gent. Afhalen ter plekke of bestellen via Takeaway, Deliveroo & UberEats

Nona, cook at home

Nona – kort voor no name – is erg snel een begrip geworden in Brussel, een garantie voor een lekkere Napolitaanse pizza, gemaakt met Belgische ingrediënten. Sinds kort kwam daar Nona Pasta bij, met deegwaren van biologische durumtarwe en groenten van plaatselijke boerderijen. Nona heeft het hart op de juiste duurzame plaats, maar los daarvan is het gewoon een lekkere Italiaan die je met ‘Cook at Home’ ook in je eigen keuken krijgt. Met 340 gram deegwaren, een weckpot saus, een zakje pecorino en stap-voor-stapinstructies – waaronder de typisch Italiaanse gewoonte om wat kaas en kookwater onder de saus te mengen – kan er niets misgaan met onze amatriciana (19 euro voor twee). Wat fantastische mozzarella (3,25) en prosciutto (8,1) vooraf en de avond is helemaal geslaagd. (LK)

‘Cook at Home’ van Nona, takeaway, nonalife.com

Meer over

Nu belangrijker dan ooit: steun kwaliteitsjournalistiek.

Neem een abonnement op De Morgen


Op alle artikelen, foto's en video's op demorgen.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar info@demorgen.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234