Wetenschap

Weer overstromingen door taifoon Sanba in Manila

1 ©REUTERS

Zware overstromingen hebben de Filipijnse hoofdstad Manila weer onder water gezet. Op vele plaatsen staat het water twee meter hoog. Honderden mensen werden door de taifoon Sanba gedwongen hun have en goed achter te laten. Een visser is zaterdag in de centrale provincie Southern Leyte levenloos teruggevonden.

Sanba raast sinds dinsdag over de Filipijnen en beweegt zich in de richting van Japan. De buien bereikten een snelheid van 220 km/uur. In de oostelijke provincie Samar werden vele huizen door een aardverschuiving bedolven.

Pas in augustus stonden Manila en noordelijke eilanden na hevige moessonregens gedeeltelijk onder water. Meer dan 90 mensen kwamen daarbij om het leven, honderdduizenden anderen werden dakloos.

Ook in India sleurden hevige regenbuien mensen mee de dood in. In het noorden van het land kwamen meer dan 20 mensen om het leven, tientallen anderen worden vermist, aldus de autoriteiten zaterdag. Sinds juni stierven volgens officiële cijfers in het land minstens 570 mensen aan de gevolgen van de moessonregens.