Wetenschap

Landgoed Julio Iglesias verwoest door bosbrand

1 ©EPA

Het landgoed van Julio Iglesias in het Spaanse Ojen, in de buurt van Marbella, is ten prooi gevallen aan de bosbranden in de regio. Een groot deel van het landgoed ging in vlammen op, de hond van Iglesias kwam om in de brand.

'Las Cuatro Lunas', het droomhuis waar Iglesias met het Nederlandse model Miranda Rijnsburger trouwde, liep ook zware schade op.

Droomhuis
"Het nieuws van de brand was het ergste dat ik ooit vernam. Dit huis was en is de realisatie van een droom. Ik ben er kapot van", verklaart Iglesias in het magazine Hello!.

Iglesias, zijn vrouw en hun vijf kinderen waren niet thuis toen de brand toesloeg maar Julio bleef in contact met mensen uit de buurt.

Wind onderschat
"Ik was op de Dominicaanse Republiek maar ik was voortdurend in contact met de mensen die op het landgoed werken. Die vluchtten pas vijf minuten voordat de vlammen het huis bereikten. Ze waren er zich niet van bewust hoe sterk de wind was. Het had veel erger kunnen zijn".

Iglesias (68) bracht onlangs een fotoboek uit over Las Cuatro Lunas. Hoewel hij en zijn familie naar zijn zeggen twee dagen lang huilden na de tragedie, is Julio ervan overtuigd dat hij het landgoed weer kan opbouwen.

"Het leven heeft me al veel kansen geboden en ik kan heropbouwen wat verwoest is. Maar er zijn heel wat gezinnen die niets meer hebben".