Het vijfde seizoen

Drama 1u33, 2013

van
Peter Brosens, Jessica Woodworth
cast
Aurélia Poirier, Sam Louwyck, Django Schrevens, Peter Van den Begin, Gill Vancompernolle, Damien Marchal
oorsprong
België
website
www.thefifthseason.be/
Bekijk de trailer van deze film op Cinebel
Het vijfde seizoen 1

Over Het vijfde seizoen

Brosens en Woodworth componeren uitgepuurde, poëtische en magisch-realistische beelden

Het vijfde seizoen is het indrukwekkende sluitstuk van een al even indrukwekkende trilogie over de relatie tussen mens en natuur die met Khadak en Altiplano begon. Maar trokken Brosens & Woodworth voor die symfonische tableaus naar Mongolië en Peru, deze keer hebben ze in hun eigen achtertuin gefilmd: de Waalse Condroz waar boerendorpjes, akkers en paradijselijk golvende heuvels tot een apocalyps herschapen zijn.

Nooit meer lente

Een haan kraait niet meer, koeien vertikken het om nog melk te geven, bomen vallen om. En een groot folkloristisch vuur waarbij een pop van stro in brand wordt gestoken, weigert mysterieus om vlam te vatten. Veel hebben Brosens & Woodworth in La cinquième saison niet nodig om in een Ardens dorp, dat weldra elk gevoel voor liefde en solidariteit gaat verliezen, de verontrustende sporen van de apocalyps op te roepen. Het zijn net de uitgekiende en magnifieke beelden die deze donkere fabel over de confrontatie tussen enkele inwoners, waaronder Sam Louwyck als filosoof-imker, zijn sublieme cinematografische kracht geven. Samen met Hans Bruch Jr., de jonge cameraman die zijn rastalent voor het eerst in de films van Gust Van den Berghe etaleerde, componeren Brosens en Woodworth uitgepuurde, poëtische en magisch-realistische beelden. Zo geven ze niet alleen de Vlaamse film een ander aanzien, het bewustzijn van het conflict tussen mens en natuur krijgt ook een esthetische dimensie die de toeschouwer ergens stilletjes op een nieuw niveau van kijken, begrijpen en nadenken brengt. (Luc Joris)

Het vijfde seizoen 2 Het vijfde seizoen 3 Het vijfde seizoen 4 Het vijfde seizoen 5 Het vijfde seizoen 6 Het vijfde seizoen 7 Het vijfde seizoen 8 Het vijfde seizoen 9 Het vijfde seizoen 10 Het vijfde seizoen 11

Synopsis Het vijfde seizoen

De wereld wordt getroffen door een mysterieuze, allesomvattende natuurramp: de lente wil niet meer komen. De cyclus der seizoenen is volledig ontspoord. Alice en Thomas, twee jongeren die in een Ardens dorpje wonen, trachten zin te geven aan een wereld die rondom hen instort...

Programmatie Het vijfde seizoen

Release datum: 23/01/2013

      mail Mail een vriend      print Printversie

meer Drama

dm cinema

zoek film


Actie (9) , Animatie (9) , Avontuur (2) , Documentaire (8) , Drama (31) , Drama/Kom. (6) , Familiefilm (2) , Griezel (4) , Komedie (14) , Kortfilm (1) , Misdaad (3) , Muziek (1) , Mysterie (1) , Oorlog (1) , Romantiek (3) , Thriller (4)

zoek bioscoop


nieuwe recensies