Biologisch brood bakken in de houtoven

Cursussen en workshops

- De cursus is gespreid over 2 dagen; zo geven we het deeg s nachts de tijd om rustig het fermentatieproces door te maken. Tussen de bewerkingen door verdiepen we ons in de achtergronden van de biologische graanteelt, het maalproces, de houtoven en de ambachtelijke broodbereiding. Aan het eind gaat elke deelnemer met 2 smakelijke broden naar huis.Met deze cursus willen we de productie en verkoop van regionaal, ambachtelijk, biologisch (houtoven)brood met bakgraan van eigen bodem nieuw leven inblazen. We sluiten daarmee aan bij de groeiende beweging van boeren-bakkers in het buitenland en regionale korte-keten initiatieven zoals de Zeeuwse Vlegel (NL) en Agribio (Walloniƫ). We mikken met deze cursus vooral op mensen die plannen hebben om (al dan niet kleinschalig) Ʃcht smakelijk biologisch (houtoven)brood te bakken en vermarkten.We kiezen bij dit bakproces voor natuurlijke rijsmiddelen (zuurdesem, honing-zout-rijsmiddel of Backferment-direkt), die het deeg niet enkel volume geven, maar ook een fermentatie en ontsluiting van het graan teweeg brengen, waardoor de smaak, de structuur en de verteerbaarheid van het brood hoogwaardiger zijn en ook de volle korrel kan benut worden.


Landwijzer vzw

      mail Mail een vriend      print Printversie

Meest bekeken events

Vandaag 84 evenementen

DM Agenda

ZO MA DI WO DO VR ZA
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31


uitinvlaanderen