Tv & Media

En het favoriete bikinilijf is nog altijd...

4 ©UNKNOWN

Ze is bijna vijftig jaar dood, maar Marilyn Monroe is nog lang niet vergeten. Integendeel: haar lichaam is nog altijd het ideaal, ook in bikini. Ze kreeg de meeste stemmen achter zich in de verkiezing van 'het beste bikinilijf'.

Helen Mirren is 66 en nog altijd bewonderd om haar lichaam. ©UNKNOWN
Beyoncé. ©UNKNOWN

Op de tweede plaats komt Christina Hendricks ('Mad Men'), gevolgd door Bondgirl Ursula Andress, Kim Kardashian en zangeres Tulisa Contostavlos.

Opvallend is dat deze vrouwen een welgevormd lichaam hebben, niet zelden met uitgesproken poep en borsten. Marilyn Monroe staat bekend om haar gewichtsschommelingen (van maat 40 tot 44 en weer terug), maar ze behield wel de perfecte heup-taille ratio van 0,7 die mannen zo aantrekkelijk vinden.  Je zou je bijna afvragen waarom iedereen probeert om zo mager mogelijk te worden...

Top-20
In de top-20 staan ook nog Scarlett Johansson, Helen Mirren, Kelly Brook, Beyoncé, Tyra Banks, Elle McPherson, Kim Catrall, Rihanna, Sharon Stone, Goldie Hawn en Jennifer Aniston.

Weg met graatmager
Superslanke (lees: graatmagere) celebrities zoals Victoria Beckham en Kate Moss vallen buiten de top-20. Enkele jaren terug stonden zij nog steevast in de top-10 bij lijstjes zoals 'mooiste lichaam' of 'meest jaloers op'.

Gevulde bikinicups
Met deze rolmodellen kunnen vrouwen hopelijk hun lichaam waarderen, in plaats van elk onderdeel te haten dat er niet uitziet als bij de gemiddelde Hollywoodster. Volgens lingeriemerk Debenhams is de kentering alvast voelbaar in de verkochte bikinimodellen. Vrouwen gaan op zoek naar rondingen, en kopen 60 procent meer bikini's die deze extra in de verf zetten, bijvoorbeeld door gelkussens in de cup.

Niet dunste of jongste
"Het is duidelijk dat een mooi bikinilichaam niet noodzakelijk het jongste of het dunste moet zijn. Vrouwen appreciëren meer en meer de typische kantjes die een vrouw mooi maken", klinkt het daar.  Het wordt een mooie zomer. (edp)

Christina Hendricks, Ursula Anderss en Kim Kardashian. ©UNKNOWN