Tv & Media

China censureert 'Titanic 3D'-boezem Kate Winslet

3 ©UNKNOWN

Je zal als Chinese filmliefhebber maar naarstig gespaard hebben om naar Titanic 3D te gaan kijken en dan de indrukwekkend mooie boezem van Kate Winslet door je neus geboord zien krijgen. Toch is het zo, volgens Offbeat China. Geen 3D-balkons in China!

©PHOTO_NEWS

Het is een erg mooie scène in de film: de preuts gehouden Rose die absoluut naakt wil poseren voor haar ontbolsteraar, Jack Dawson. De originele prent van James Cameron dateert van 1997, een tijd waarin de kijker al lang mocht meekijken. 'Functioneel naakt', weet je wel. Meer dan terecht ook in dit geval, zo lijkt ons.

"Ik wachtte niet op ijsberg in 3D"
Maar in China denken de bevoegde instanties daar anno 2012 blijbaar nog altijd helemaal anders over. Rose - rol van Kate Winslet uiteraard - wordt in de bewuste naaktscène vanaf haar hals getoond. Naar boven toe, welteverstaan. Een internaut verwoordt het zo, aldus The Times in India: "Vijftien jaar heb ik moeten wachten, en dat was niet voor de ijsbergen in 3D".

Hilarische reden
De hilarische reden voor de censuur: "Door het levendige 3D-effect vrezen we dat kijkers hun handen zullen uitsteken om even te voelen en zo het zicht van andere toeschouwers zullen belemmeren. Om eventuele conflicten tussen kijkers te voorkomen en om een harmonieuze ethisch-sociale context te creëren, hebben we besloten de naaktscenes te schrappen." Jawel!

In China is een ticketje voor Titanic 3D in een IMAX-zaal bovendien niet goedkoop. Zo'n 150 yen of ongeveer 18 euro. En het dan moeten stellen zonder de borsten van Kate Winslet: het (gecensureerde) leven kan hard en onrechtvaardig zijn...

Kate Winslet in 1998 op de Golden Globes. ©UNKNOWN