Tv & Media

'Tot Altijd' beste Vlaamse film

In het Kursaal van Oostende zijn voor de derde keer de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. 'Tot Altijd' won de prijs voor Beste Film en kreeg in totaal drie prijzen.

'The Invader' sleepte met vier Ensors het meeste prijzen in de wacht. De prijs voor Beste Actrice in een hoofdrol ging naar Evelien Bosmans, bekend van 'Groenten uit Balen'. Deze Vlaamse prent werd gehuldigd met drie awards. De prijs van Beste Acteur ging naar Geert Van Rampelbergh voor zijn vertolking in 'Tot Altijd'.

De prijs voor Beste Debuut werd in de wacht gesleept door Tom Audenaert uit 'Hasta La Vista'. Deze openingsfilm van het Film Festival Oostende nam twee Ensors mee naar huis.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege heeft de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film 2011-2012 uitgereikt aan regisseur, scenarist en producent Pierre Drouot. Drouot werd door de jury geprezen voor zijn rol in de vernieuwing en internationalisering van de Vlaamse film, onder meer als intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Met de uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen werd het zesde Filmfestival van Oostende afgesloten. In totaal genoten de voorbije negen dagen opnieuw meer dan 25.000 filmliefhebbers van een gevarieerd aanbod op het festival.