Technologie

Zuckerberg tuimelt uit top 10 rijkste Amerikanen

3 ©AFP

Microsoft-oprichter Bill Gates is nog steeds de rijkste man van de Verenigde Staten, volgens de lijst van zakenblad Forbes, en wel met een vermogen van 66 miljard dollar, ruim 50 miljard euro. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg valt uit de top van de lijst, hij staat op plek 36 met een vermogen van 9,4 miljard dollar, ruim 7 miljard euro. Een paar weetjes over de allerrijkste Amerikanen.

Bill Gates voert de lijst nog altijd aan. ©REUTERS

De gemiddelde rijke op de Forbes-lijst bezit 3,2 miljard dollar, zo'n 2,45 miljard euro. Bij elkaar hebben de mensen op de lijst zo'n 1,7 triljoen dollar.

Grootste stijger: Larry Ellison, baas van Oracle, een softwareconcern. Hij zag zijn vermogen toenemen met 8 miljard tot in totaal 31 miljard dollar. Zuckerberg, de Facebook-eigenaar dus, zag zijn vermogen juist afnemen met 9,1 miljard, naar een schamele 8,1 miljard dollar. Hij is daarmee de grootste daler op de lijst.

• Mede-oprichter van Facebook Dustin Moskovitz is met 28 jaar de jongste op de rijkenlijst.

• Strijd om de laatste plek op de lijst: er waren negen mensen te vinden met een vermogen van 1,1 miljard dollar.

©AP

• Zeven op de tien mensen op de lijst begonnen met helemaal niets voordat ze hun vermogen vergaarden.

• De meeste leden van de lijst wonen in de staat California, 87 om precies te zijn. Daarna komen New York, Florida en Illinois. De stad New York staat bovenaan de lijst met rijkste steden met 53 leden. De top 5 bestaat verder uit San Francisco, Dallas, Los Angeles en Houston.

• Op de lijst staan 45 vrouwen, tegenover 42 in de lijst van vorig jaar. Veruit de beroemdste vrouw is vermoedelijk Oprah Winfrey, die op nummer 151 staat.