Technologie

De Morgen ook te lezen via Windows 8-app

3 ©UNKNOWN

Gebruikers van Windows 8-toestellen - zowel gewone pc's als tablets - kunnen vanaf vandaag De Morgen en zes andere kranten van De Persgroep lezen via speciaal voor het besturingssysteem gemaakte apps. Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem vandaag gelanceerd.

De krantenapps die de Persgroep maakte voor Apple's besturingssysteem iOS zijn een succes: ze worden dagelijks door gemiddeld 55.000 lezers gedownload. "Dat is één van de redenen waarom de Persgroep volmondig ja zei toen het begin dit jaar door Microsoft werd benaderd met de vraag of het bereid was krantenapps te bouwen voor Windows 8", aldus managing editor Hans Deridder van de Persgroep.

'Dankzij onze iOS-ervaring weten we dat heel wat 'papieren abonnees' het bijzonder leuk vinden hun krant ook mee te kunnen nemen op hun smartphone of tablet. Anderzijds merkten we dat we dankzij de krant 'op een device' een nieuw publiek bereiken: mensen die nooit wat hadden met een papieren krant, maar het wél leuk blijken te vinden om af en toe, of zelfs dagelijks, topjournalistiek te genieten op een scherm.'

Richtlijnen
'De apps zijn door De Persgroep Redsys gebouwd volgens de richtlijnen van Microsoft, dat wilde dat alle appbouwers zich hielden aan de regels die het bedrijf opstelde rond de zogenaamde 'Metro-stijl' van Windows 8', aldus Guy De Bruyn, manager van De Persgroep Redsys. 'Meest opvallend daarbij: geen kleine iconen zoals bij Apple, wel tegels. Maar ook een totaal andere wijze van navigeren tussen onderdelen van bijvoorbeeld een krant of tussen verschillende programma's op een tablet, een desktop of een laptop. En een heel andere pagina-opmaak dan bij iOS van Apple of Android van Google.'

De Bruyn spreekt van een 'bijzondere opdracht'. 'We kregen de eerste weken flink wat hulp van Microsoft, dat er alles aan deed om een lancering in de herfst mogelijk te maken en wilde dat er tijdig voldoende apps in de Store zouden verschijnen', aldus De Bruyn.

Gebruikers van een Windows 8-toestel kunnen vanaf vandaag de gratis app van ondere andere van Het Laatste Nieuws, De Morgen, AD, de Volkskrant en Trouw oppikken in de (Windows 8) Store. Wie reeds een papieren, een digitaal of een gemengd abonnement heeft op de krant, kan zijn abonnementsgegevens invoeren in de instellingen van de app en de krant vervolgens onmiddellijk downloaden en lezen.

Kies hier voor uw De Morgen-abonnement op maat


ONTDEK DE APP HIER

©UNKNOWN
©UNKNOWN