Technologie

Aandeel Apple voor het eerst over grens van 700 dollar

1 ©AFP

Het aandeel van de Amerikaanse informaticareus Apple, dat omhooggestuwd wordt door de lancering van de iPhone 5, heeft op de beurs in New York voor het eerst de psychologische grens van 700 dollar overschreden.

Het aandeel steeg voor de middag tot 701,44 dollar en daalde nadien opnieuw lichtjes in waarde. Iets na 14 uur stond het aandeel op 699,51 dollar, na een verlies van 0,04 procent. Slotkoers van het aandeel op Wall Street was uiteindelijk 701,91 dollar. Daarmee zou de beurswaarde van het bedrijf 658 miljard dollar bedragen.

Bestellingen
De iPhone 5 is vanaf vrijdag te koop in negen landen, waaronder Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten. Het toestel kan echter al sinds vorige week besteld worden. Apple kondigde gisteren aan tijdens de eerste 24 uur een recordaantal bestellingen van meer dan 2 miljoen te hebben ontvangen. Dat zijn er meer dan tweemaal zoveel als voor het vorige model, de iPhone 4S.

Voorspellingen
Verschillende experts voorspelden eerder dat de iPhone 5 de grootste lancering van een technologisch product van het seizoen zal zijn, met 10 miljoen verkochte toestellen de eerste dagen en 50 miljoen exemplaren tegen eind december.