Technologie

"Apple eist 3 miljard dollar van Samsung"

1 ©AFP

Apple zou Samsung een schadevergoeding van 3 miljard dollar willen laten betalen in de ophefmakende Amerikaanse patentzaak. Dat is drie keer zoveel als de schadevergoeding die eerder door de jury in dezelfde rechtszaak werd opgelegd, meldt The Korea Times.

Apple zou het verzoek morgen indienen, wanneer er een ontmoeting staat gepland tussen de betrokken partijen en de rechtbank. Het bericht is echter nog door geen van de betrokken partijen bevestigd. Mocht de rechter het verzoek van Apple toekennen, zou het de grootste schadevergoeding worden die is opgelegd naar aanleiding van bewezen geachte patentinbreuk.

In de Amerikaanse patentenzaak tussen Apple en Samsung kwam de jury eerder al tot het oordeel dat Samsung een bedrag van meer dan 1 miljard dollar moet betalen. Het Koreaanse bedrijf zou bewust inbreuk hebben gemaakt op diverse Apple-patenten met verscheidene van zijn mobiele apparaten. Inmiddels probeert Apple met de uitspraak in de hand verkoopverboden opgelegd te krijgen.

Alhoewel het bedrijf uit Cupertino dus om een verhoging van de door de jury opgelegde schadevergoeding kan vragen, kan Samsung nog tegen de uitspraak in beroep. De Koreaanse fabrikant heeft inmiddels bevestigd dit van plan te zijn, mocht rechter Lucy Koh de door de jury opgelegde schadevergoeding overnemen in haar uitspraak.