Sport

Van den Brom: "Wil de jeugd een kans geven"

1 ©PHOTO_NEWS

John van den Brom was bij zijn voorstelling als nieuwe trainer van Anderlecht meteen duidelijk over zijn ambities. "Ik wil de groepsfase van de Champions League halen en kampioen spelen. Nu zit ik eindelijk bij een club die dat kan", vertelde hij in het trainingscentrum Neerpede.

De Nederlander heeft de spelersgroep al bestudeerd, maar vertrekt nu eerst op een korte vakantie met enkele dvd's van wedstrijden van paars-wit in zijn bagage. "Er is al gesproken over versterkingen, maar nog niet concreet. Ik wil eerst de spelers leren kennen tijdens de eerste trainingen, en dan evalueren."

Van den Brom benadrukte herhaaldelijk dat hij de jeugd een kans wil geven. "De opleiding hier is heel goed, ik wil de jongeren hier in de voorbereiding aan het werk zien en een kans geven om door te stromen. Ze moeten die kans natuurlijk wel verdienen."

Nederlandse trainers staan bekend om hun offensieve spel, van den Brom lijkt geen uitzondering. "Ik wil attractief voetbal spelen, en Anderlecht staat voor mooi en goed voetbal. Ik denk dat er in de selectie nu al voldoende kwaliteit is om het 'verdedigende' Belgische voetbal te doorbreken."

Dat Belgische voetbal moet de Nederlander nog leren kennen, geeft hij toe. Het doorgronden van het play-off-systeem belooft daarbij een extra taaie brok te worden. "Je moet haast gestudeerd hebben om die play-offs te snappen. Timothy Derijck heeft het me bij ADO nog geprobeerd uit te leggen, maar we hebben er toen vooral hard om gelachen."