Sport

Dury dwingt ex-ploeg AA Gent tot nieuw puntenverlies

3 ©PHOTO_NEWS

AA Gent heeft weer punten prijsgegeven in de titelstrijd. Francky Dury kwam met Zulte Waregem 0-0 gelijkspelen bij zijn ex-club. Een mooi resultaat voor de trainer die bij Gent de verwachtingen niet kon waarmaken. Voor Gent een nieuwe opdoffer na de verrassende uitschakeling in de beker. In de competitie liggen de Buffalo's nu al zes punten achter op Anderlecht.

©PHOTO_NEWS

Net als Club Brugge zag ook AA Gent voor de tweede speeldag op rij de kloof met leider Anderlecht groter worden. De Buffalo's wisten de schade echter wel te beperken tot een gelijkspel. Al zal het puntenverlies in het Gentse bestuur toch ook redelijk hard aankomen, want uitgerekend Francky Dury hield de score met Zulte Waregem op 0-0 bij zijn terugkeer naar het Ottenstadion.

Kansen waren er aan beide kanten. Ook Zulte Waregem liet het na de rust een paar keer na om voor het verrassende tegendoelpunt te zorgen. De beste kansen waren wel voor de Buffalo's. Bossut kreeg het vooral warm toen Gent in de tweede helft een reeks hoekschoppen versierde waarop de bal door de wind gevaarlijk indraaide. Coulibaly kreeg kort voor tijd nog een uitstekende kans om het winnende doelpunt te maken.

Gent is 2012 niet goed begonnen. Na de competitienederlaag van vorige week moest de club woensdag ook de bekerambities opbergen. Dinsdag staan de Buffalo's echter voor een grote test. Dan trekken ze naar Anderlecht met als opdracht de kloof zeker niet groter te laten worden. (gb)

©PHOTO_NEWS