Sport

Benfica en Real Madrid zijn het eens over transfer Witsel

1 ©REUTERS

Axel Witsel staat heel dicht bij een overgang naar de kersverse Spaanse landskampioen Real Madrid. Dat beweert de Portugese krant Record vandaag. Volgens Record hebben Benfica en Real immers al een mondeling akkoord over de overgang van de 23-jarige Rode Duivel.

Witsel speelt nog maar sinds vorige zomer bij Benfica, maar heeft er al een uitstekend seizoen opzitten bij 'O Glorioso'. Dat is de Europese topclubs niet ontgaan, waardoor Witsel momenteel gegeerd wild is op de transfermarkt.

Record heeft weet van intensieve contacten tussen Benfica en de 'Koninklijke'. Luis Felipe Vieira, de voorzitter van Benfica, zou volgens de krant zelfs al naar Madrid afgereisd zijn om te praten over een transfer.

De ex-speler van Standard had in juli een vijfjarig contract ondertekend in het Estadio da Luz in Lissabon. Met zijn overgang was toen zo'n acht miljoen euro gemoeid. Benfica had in zijn contract ook een opstapclausule van 40 miljoen euro voorzien. Volgens Record zou Real, dat gisteren zijn 32e landstitel pakte, enkele spelers in de deal willen betrekken om de prijs te drukken.