Sport

Anderlecht en Genk hengelen naar diensten Vermijl

5 ©PHOTO_NEWS

Speelt Marnick Vermijl binnenkort in de Jupiler Pro League? Het zou zomaar kunnen, want zowel Anderlecht als Genk tonen belangstelling voor de rechtsachter, die dit seizoen door het Nederlandse NEC wordt geleend van Manchester United. De club uit Nijmegen doet het niet erg goed in de Eredivisie, maar de belofteinternational is er toch één van de lichtpunten - vooral zijn offensieve kwaliteiten worden geroemd. Dat is dus ook enkele andere clubs niet ontgaan.

©PHOTO_NEWS
©ANP

"De mensen van Man United zijn heel tevreden over zijn ontwikkeling", doet Tony Dullers, Vermijls zaakwaarnemer, zijn relaas in Het Nieuwsblad. "Ze willen Marnick volgend seizoen bij een betere club aan het werk zien. Maar een nieuwe uitleenbeurt ziet hij eigenlijk niet zitten. Hij wil óf zijn kans krijgen in de A-kern, óf definitief verhuizen. Hij ligt nog tot juni 2015 onder contract bij United, maar veel hangt af van de situatie van David Moyes. Blijft die trainer, dan ziet het er niet goed uit, want hij liet Marnick vrij makkelijk naar NEC gaan. Wordt Moyes ontslagen, dan opent dat perspectieven."

Kapers op de kust
Anderlecht en RC Genk volgen de situatie van Vermijl dus met argusogen. Met Genk werd een eerste afspraak zelfs al vastgelegd. "Ik heb volgende week een gesprek met Genk-directeur Dirk Degraen. Met Anderlecht zit ik later nog samen", zegt Dullers, die eraan toevoegt dat deze Belgische clubs echter niet de enige gegadigden zijn voor de talentvolle verdediger. "Ook Ajax en enkele Premier League-clubs informeerden al. Engeland blijft zijn voorkeur genieten, maar voor mooie Nederlandse en Belgische clubs staat hij zeker open."

©PHOTO_NEWS
©PHOTO_NEWS