Reizen

Drie nieuwe fietsroutes "Ronde van Vlaanderen" vanuit Oudenaarde

1 ©PHOTO_NEWS

Naar aanleiding van de 95ste Ronde van Vlaanderen op zondag 3 april pakt Toerisme Oost-Vlaanderen (TOV) uit met drie nieuwe lusvormige fietsroutes "langs de klassieke hindernissen en kuitenbijters van Vlaanderens Mooiste".

"We bundelden alle mythische hellingen en kasseistroken uit de Ronde en zetten ze langs drie lussen op de kaart," aldus Mieke Belmans van TOV. De 260 kilometer fietsplezier herbergt 26 hellingen en dertig kasseistroken. Startpunt is het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.
 
De blauwe lus schuift kasseistroken onder de wielen, onder meer die van Wannegem-Lede, de Paddestraat, Lippenhovestraat en Kerkgate. De organje lus gaat langs hellingen zoals de Kluisberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg en Eikenberg. De groen lus is de langste en gaat via Geraardsbergen naar Meerbeke.
 
De Ronde van Vlaanderen fietsroute bestond al langer, maar werd volledig vernieuwd met aandacht voor wielergerelateerde locaties en verhalen onderweg. Zowel de tekst- als de kaartzijde van de brochure werd vernieuwd en gebruiksvriendelijker gemaakt.
De nieuwe route is vanaf donderdag te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen, het Centrum Ronde van Vlaanderen, alle toeristische infokantoren en boekhandels. (belga/mvl)