Muziek

Zelfs Urbanus doet de Harlem Shake

Waar moet het met een hype heen als zelfs Urbanus er zich mee gaat moeien? De Vlaamse komiek zet letterlijk zijn beste beentje voor op de tonen van de Harlem Shake.

Waar moet het met een hype heen als zelfs Urbanus er zich mee gaat moeien? De Vlaamse komiek zet letterlijk zijn beste beentje voor op de tonen van de Harlem Shake. Vooral de verkleedpartijen in deel twee ogen hilarisch en doen de Nederlandse zanger Rinus zwaar in het stof bijten (zie filmpje hieronder). Eerder lieten ook Tom Boonen en zijn ploegmakkers zich al volledig gaan op het aanstekelijke deuntje.

U heeft uw overdosis Harlem Shake intussen wel gehad? Wel, de inwoners van de New Yorkse wijk Harlem -de plek waar het fenomeen vandaan komt- blijkbaar ook. In 1981 al creëerde Al B deze dans, met als bedoeling te illustreren hoe mummies zich zouden bewegen. Dronken shaken, als het ware. Van dat concept blijft nu nog maar weinig over, oordelen de inwoners die het kunnen weten. "Ze nemen ons niet serieus, die mensen op de filmpjes zijn gewoon aan het droogneuken", luidt hun strenge oordeel.