Stay Tuned

Onopgeloste moord: voer voor nieuwe docuserie op Netflix

Stay Tuned: de beste videodinges van het moment

1 'The Keepers', nieuwe serie op Netflix ©rv

Omdat u allicht geen tijd hebt om een paar uur per dag op YouTube te zitten, doen wij het voor u. Hieronder vindt u de strafste nieuwe videoclips, trailers en andere nutteloze tijdverdrijven van het moment. Full screen: best. Volume: up. Popcorn: bah, ja.

Vrijdag 21/4. 11.24 uur. Nieuwe docuserie The Keepers overtuigt met spannende trailer

Wie heeft zuster Cathy vermoord? Dat is de vraag waarop ze in de nieuwe documentaireserie van Netflix een antwoord willen vinden. De zevendelige serie gaat over zuster Cathy Cesnik, sinds de jaren 60 vermist. Twee maanden later wordt haar lichaam teruggevonden, maar de moordenaar is nog steeds niet gevonden. De huidige inwoners zijn vastberaden om dit mysterie op te lossen. Wie vermoordde de non en vooral: waarom? Zou het iets te maken hebben met de onthulling van grootschalig misbruik door geestelijken in de stad Baltimore? 

The Keepers, van de makers van Making A Murder is vanaf 19 mei beschikbaar op Netflix. Hieronder alvast de spannende trailer. 

Woensdag 19/4. 16.33 uur. 'Empty World' over het afscheid van Yasmine

Stef Kamil Carlens deelt zijn tweede videoclip 'Empty World' - uit zijn eerste soloalbum Stuck in the Status Quo - met het wereldwijde web. De beat klinkt vrolijk, maar achter de tekst en de zwart-wit beelden sluimert een donker verhaal. Stef Kamil schreef het nummer 'Empty World' ter nagedachtenis van de Belgische zangeres Yasmine, die ondertussen acht jaar geleden uit het leven stapte. 

De zanger laat zich in de clip vergezellen door Inge Van Bruystegem en Damar Hovens, die de donkere gevoelens van hun witte jurken dansen. Als Inge niet voor de lens staat als fotomodel, staat ze overigens wel vaker te dansen op een podium. Of voor een camera, in dit geval. 

Stef Kamil Carlens betreedt op zijn beurt trouwens het podium van de AB op 6 mei.

Dinsdag 18/4. 21.30 uur. De waarheid volgens Kamasi Washington

Terug van nooit helemaal weggeweest: Kamasi Washington. Zijn magistrale triple-album The Epic dateert uit 2015, maar sindsdien liet Washington nog van zich horen op de recentste worpen van hiphopvriendjes Run The Jewels en Kendrick Lamar. En deze zomer komt hij ook terug met eigen werk: het album Harmony of Difference zal zes suites tellen. 'Truth', het voorproefje dat hij nu al loslaat met een videoclip van A.G. Rojas, is de laatste in de reeks, en combineert melodieën van de andere vijf suites (die we vanaf nu maar al te graag willen horen).

nieuws

zine