Muziek

Meer dan 120.000 bezoekers op Lokerse Feesten

1 Onder andere de metalavond had veel succes. ©UNKNOWN

Op de Lokerse feesten waren volgens de organisatoren zo'n 120.000 bezoekers, net als vorig jaar. De 36ste muzikale tiendaagse sluit vanavond af met optredens van Daan, Vaya con Dios en Roxy Music.

"Het waren de ideale feesten. Qua publieksopkomst was de avond met M.I.A. de grootste voltreffer met 13.500 bezoekers", zegt voorzitter Jan Cools van de vzw Lokerse Feesten. "Andere hoogtepunten met goed gevulde pleinen waren de metalavond op zondag en de eerste festivalavond met hiphop van The Opposites, Wu-Tang Clan en Dizzee Rascal. Ook over de drankverkoop zijn we tevreden, opvallend was wel de meerverkoop van frisdrank".
 
Tickets
Alle festivalabonnementen waren op voorhand uitverkocht en ook de dagtickets flirtten enkele weekenddagen met de uitverkoop, ondanks het wisselvallige weer. "De festivalgangers hadden zich telkens goed voorbereid op de regenbuien", zegt Cools, die de concerten van Therapy?, K's Choice en The Cranberries aanhaalt.
 
Fonnefeesten
Ook de Fonnefeesten aan de Oude Vismijn en Polifonics aan het stadspark kenden, op enkele regenachtige dagen na, een geslaagde editie. Volgens de politie zaten de Fonnefeesten enkele malen aan hun maximum aantal bezoekers, zo werd het terrein afgesloten voor het optreden van De Kreuners.
 
Incidenten
De tiendaagse verliep zonder grote incidenten. De politie stelde wel verscheidene processen-verbaal op of hield personen bestuurlijk aan voor openbare dronkenschap, vandalisme, diefstal, slagen en verwondingen, smaad aan de politie en wildplassen. (belga/sam)