Update

Daan stapt na halfuur dronken van podium: "Saluut en de kost"

1 Ook Daan Stuyven was van de partij. ©BELGA

De laatste editie van het Antwerpse festival Linkerwoofer is gisteren wat in mineur geëindigd. Het optreden van Daan was al na een halfuur afgelopen. Volgens het online muziekmagazine daMusic stond Daan dronken op het podium, vergat hij zijn teksten en gaven zijn muzikanten er na een halfuur de brui aan. Daarop sloeg Daan zijn gitaar stuk en wandelde hij van het podium met de woorden "We lossen dit later wel op. Saluut en de kost".

Er volgde gisterenavond geen statement van de festivalorganisatie. Tom Barman startte vroeger dan gepland zijn dj-set. Op de sociale media regende het verontwaardigde reacties. En ook op de Facebookpagina van Daan zelf loopt het vol met misnoegde reacties.

Fans en collega's lieten zich niet onbetuigd op de sociale media. Michael Schack, drummer bij Netsky, postte onderstaande bericht aan Daan op zijn Facebook:

Bericht aan Daan.
Onterecht dat jouw muzikanten, waarvan ik er enkele persoonlijk goed ken en fan ben, "in naam van de Rock'nRoll" op de sociale media misprijzen over zich heen krijgen na wat er op Linkerwoofer is gebeurd. Niets is echter voor een muzikant zo frustrerend als achter een dronken/brabbelende frontman staan of zitten en geconcentreerd en naar best vermogen jou blijven begeleiden in de hoop dat het song na song misschien nog wel goed komt die avond. Je zou ze verdorie érg dankbaar moeten zijn dat ze het zélf niet meer goed genoeg vonden en er de stekker net op tijd nog hebben kunnen uittrekken. Die mensen zien jou graag, Daan, en zijn gisteren in "Damage Control" mode gegaan. En ze hebben jou daar waarschijnlijk ook ooit eens of recent nog voor verwittigd. Jij zou trouwens als frontman en "baas" van jouw begeleidende groep een niet naar behoren presterende muzikant dadelijk vervangen. Gast, als je van je eigen geschreven nummers de teksten en akkoorden niet meer gespeeld krijgt, dan steel je niet enkel onterecht van de betalende en naar best vermogen organiserende inrichter, dan neem je niet enkel egoïstisch bezit van de de tijd van je publiek én jouw crew. Neen, erger nog, je zet vooral al de mensen die voor jou werken en muzikanten die voor jou spelen én aan jou prioriteit geven, ongelooflijk voor schut. Ik heb ook al met zware drinkers en addicts in 2 érg goed lopende groepen gezeten, en dat is nooit goed afgelopen. Ik was gelukkig voor de grote crash al weg. Ik wens jouw muzikanten een herboren, respectvolle én vooral nuchtere frontman toe. Ze zien je graag. En jouw muziek verdient dat.

Schack drumde bij onder meer Groovemania, Blue Blot, Clouseau, Ozark Henry en Camden. Tegenwoordig is hij vooral bekend als de live drummer bij Milk Inc., Kate Ryan en Netsky. Zijn post kreeg inmiddels honderden 'likes'.

Gisteren was de laatste dag van de allerlaatste editie van Linkerwoofer. Het festival kon dit jaar rekenen op een recordaantal van 35.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 28.000.