Muziek

Concerttickets ruilen via DeMorgen.be

1 ©UNKNOWN

Sinds 22 juni 2008 kun je op DeMorgen.be terecht om concert- en festivaltickets aan te bieden, te ruilen of zelf te kopen: 'Een welgekomen service met het festivalseizoen in het verschiet', zegt de webmaster.

Maandagavond speelt Bruce Springsteen in een afgeladen Sportpaleis, waarvoor alleen nog plaatsen met beperkt zicht over zijn, maar late beslissers hoeven daarom nog niet te wanhopen. Zij kunnen sinds gisteren terecht op DeMorgen.be, waar iedereen tot op het laatste nippertje tickets mag aanbieden, kopen of omruilen.

Bart Franssen, adjunct-hoofdredacteur van de website van De Persgroep, hanteert daarbij het principe 'lezers helpen lezers': "Ik zou graag beweren dat ik dit initiatief zelf heb bedacht, maar eigenlijk pikte ik het idee van Studio Brussel. Tot voor de restyling van hun website kon je daar ook op een forum terecht om tickets voor uitverkochte concerten te scoren. Daar heb ik indertijd vaak dankbaar gebruik van gemaakt. Wij willen dat geweldige systeem nu nieuw leven inblazen."

Vandaag gaan alleen de tickets voor Bruce Springsteens concert van de hand, maar het is de bedoeling om straks ook tickets voor de festivals en zaalconcerten aan te bieden. Webmasters zullen er dan wel nauwgezet op moeten toezien dat het forum geen jungle van scalpers wordt: "Wie woekerwinsten uit zijn tickets probeert te slaan wordt onverbiddelijk gebannen, geloof me op mijn woord. Ik weet dat Economische Zaken dit soort forums met argusogen volgt, omwille van zulke louche lui. Maar ik verzeker het je: bij ons verschijnt geen enkele annonce voordat iemand van ons team die heeft bekeken."

Geen misbruik

Dat houdt in dat de tickets die aangeboden worden alleen verkocht mogen worden tegen de verkoopprijs die op het ticket vermeld staat. "Of voor minder natuurlijk. Al knijpen we wel een oogje dicht voor bijkomende administratiekosten, aangezien dat bij Goformusic niet anders is."

Franssen verwacht dan ook geen misbruik op de website, al beseft ook hij dat een waterdicht systeem niet bestaat: "We kunnen niet uitsluiten dat een aanbieder aan de telefoon toch nog het dubbele van de oorspronkelijke prijs vraagt. In het geval van klachten zullen we die persoon echter bannen van de site. Daar zal ik me geen moment schuldig over voelen." (Gunter Van Assche)