Vader en zoon op de Kilimanjaro

1 ©UNKNOWN

Met mijn oudste zoon (17) ondernam ik een poging om de Kilimanjaro te beklimmen. Na vier dagen klimmen in barre koude en hevige regen moest ik (47) opgeven op 4.850 meter, geveld door de hoogte en een zware verkoudheid. Mijn zoon bereikte op de vroege ochtend van de vijfde klimdag de top van deze 5.895 meter hoge berg.

De zesdaagse tocht was een prachtige en uitdagende vader-zoonervaring, een confrontatie met de eigen grenzen en met Afrika. Daarna zagen we leeuwen, olifanten, nijlpaarden, zebra's en giraffen tijdens een driedaagse safari in de parken Tarangire en Lake Manyara. Alles werd uitstekend georganiseerd door Tonino Van Wonterghem, een in Tanzania verblijvende Belg.

Tonino bracht ons ook in Onsea House, een uiterst verfijnde bed & breakfast in Arusha, uitgebaat door de Belgen Dirk en Axel Janssens (eerdere uitbater van 't Keukentje in Sint-Martens-Latem). Wat een verademing na de zware beklimming! (Jeff Keustermans)

www.africanheart.com, www.onseahouse.com

Win ook een Bongo met jouw tip! Wil jij op onze kosten relaxen? Verbaas ons met een originele reistip en mail die naar lezerstippenlezers@demorgen.be. Je vakantiefoto's mag je ook opsturen met je tip. Vergeet niet je adres te vermelden.