Spaghetti bolognese? Met frietjes natuurlijk!

3 E Pellicci is een echt instituut in Londen. ©UNKNOWN

Op DeMorgen.be blogt reisjournaliste Debbie Pappyn over de kunst van het reizen. Reisnieuwtjes die je nergens anders leest, tips en tricks voor tijdens het reizen en persoonlijke bedenkingen over het steeds onderweg zijn. Happy travels!

E Pellicci opende in 1900 ©UNKNOWN
©UNKNOWN

Je komt ze occasioneel eens tegen, speciale adresjes waarvoor je het volgende bezoek met veel plezier een omweg maakt. Tijdens dit Londenbezoek is het een café/restaurantje dat ons, en passant, door een medepubbezoeker wordt aangeraden. Volgens de Londenaar, geboren en getogen in Betnal Green, is E Pellicci een niet te missen instituut voor wie East Londen op een originele manier wil ontdekken. Het valt onder de noemer van 'greasy spoons of East End caffs': adressen waar er snel op vriendelijke en persoonlijke manier erg calorierijke gerechten op formica tafels worden geserveerd.

Op Bethnal Green Road, waar je jezelf eerder in Mumbay city dan in Londen waant, schieten er nog enkele anciens over. E Pellicci opende in 1900 en is sinds enkele jaren zelfs een Grade II beschermd gebouw. Je zou het nochtans niet zeggen, wanneer je deze 'hole in the wall' binnenstapt: voorbij het kleine terras, langs de nog kleinere bar met enorme koffiemachine in een minizaal met houten panelen aan de muur en formica tafeltjes waar iedereen bij elkaar aanschuift.

La Mama kookt achter een klein doorgeefluik een interessante mix van gerechten bijeen. Zowel authentieke Italiaanse klassiekers als Engelse kost worden hier in enorme porties geserveerd. Zoon Nevio staat in de zaal en kent nagenoeg iedereen die hier over de vloer komt. "Hey Mike! Wat kan ik je serveren? Spaghetti Bolognese? Ok! Met frieten? Ja, natuurlijk, what else!"

In Italië zelf zou elke restaurantbezoeker vreemd opkijken bij de gerechten en vooral de combinaties die hier de revue passeren, maar we zijn hier nu eenmaal in Londen waar E Pellicci het beste van twee werelden serveert. Denk dan aan een typische, Engelse ontbijt vanaf zeven uur 's morgens tot hartige 'steak pies', pasta en sterke espresso's of Engelse thee met een wolkje room.

"Hier, probeer de chips van mijn mama!" roept Nevio al passerend. "Gewoonweg de beste frietjes van Londen, proef!" Naast ons zitten twee knappe gasten enorme schotels met 'fuel food' naar binnen te werken. Wanneer Nevio onze camera ziet, lacht hij en fluistert hij ons toe: "Hey, die twee naast jullie, wel één ervan is een bekende fotograaf die shoots met Madonna en consorten doet en de andere is een videoclip producer die soms van die bekende celebs hier mee naartoe neemt. Maar zeg eens, wat vind je nu van onze chips?"

Debbie Pappyn
 
E Pellicci
332 Bethnal Green Road
Bethanal Green
Dichtste metrostop is Bethnal Green op de Central Line.