Logeer in vijfsterrenhotels aan driesterrenprijzen

5 Fierro Hotel in Buenos Aires. ©UNKNOWN
©UNKNOWN
The Metropolitan Hotel in Thailand. ©UNKNOWN
Town Hall Hotel in Londen. ©UNKNOWN
The Waterhouse in Shanghai. ©UNKNOWN

Hoe kan je aan de laagste prijzen in de mooiste hotels slapen? Probeer 'soft opening'-tarieven mee te pikken: logeer in hotels die net hun deuren opendeden en nog aan het 'finetunen' zijn.

In Londen kwam ik het aantrekkelijke tarief van 99 pond (118 euro) tegen in het zopas geopende Town Hall Hotel in Bethnal Green. Een oud, statig gemeentehuis werd tot een fijn en erg mooi ontworpen hotel getransformeerd. Locatie: East Londen dat zich voor de Olympische Spelen van 2012 aan het klaarstomen is. Een koopje voor wie tijdens het weekend naar Londen wil.

'Soft opening'-tarieven vind je tegenwoordig overal, het is gewoon een kwestie van goed zoeken. Wie bijvoorbeeld na september 2010 van plan is om richting Buenos Aires te vertrekken, kan voor iets van 115 euro, ontbijt inbegrepen, in het nieuwe Fiero Hotel overnachten. In Shanghai ging deze week het nieuwe boetiekhotel The Waterhouse open. Nu betaal je iets rond de 180 euro voor een dubbele kamer terwijl je binnen enkele maanden zeker het dubbele zal mogen neertellen.

Ook interessant is naar bestemmingen reizen die, na wat pech of problemen, terug rechtkrabbelen. Thailand bijvoorbeeld, waar je in het anders vrij dure The Metropolitan Hotel nu voor een derde van de prijs kunt logeren. Voor iets meer dan 60 euro boek je met de 'Bangkok Bouncing Back promo' een dubbele kamer. Wie hoor ik nu nog beweren dat vijfsterren hotels soms onbetaalbaar zijn?

Debbie Pappyn