Lifestyle

Diëtisten dienen klacht in tegen Sonja Kimpen

1 ©UNKNOWN

Als het van de beroepsvereniging voor diëtisten (VBVD) afhangt, mag Sonja Kimpen binnenkort geen voedingsadvies meer geven. De VBVD heeft bij de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid een klacht ingediend tegen Vlaanderens bekendste gezondheidsgoeroe. Dat schrijven de Coreliokranten vandaag.

Sonja Kimpen (53) schopt Vlaanderen al jaren een gezond geweten. Ze runt een wellnessbedrijf, geeft cursussen, verkoopt boeken en lanceerde een lijn van kant-en-klaarmaaltijden. Ze verwierf ook heel wat bekendheid met het VTM-programma "Je bent wat je eet", waarin ze Vlamingen aanspoorde om gezondere eetgewoontes aan te leren.
 
Kimpen wil nu ook een boek schrijven over gezondere voeding bij kinderen en dat is niet naar de zin van de VBVD. Kimpen heeft een master Lichamelijk Opvoeding. Maar om erkend en gedegen voedingsadvies te geven moet Kimpen een diploma van bachelor in de voeding- en dieetkunde hebben, en dat heeft ze niet, aldus de VBVD.
 
Als ze handelingen heeft gesteld die voorbehouden zijn aan diëtisten, dan kan de FOD Volksgezondheid het gerecht op de hoogte brengen. Gezondheidsadvies mag Kimpen blijven geven maar dan steeds in samenwerking met erkende diëtisten, luidt het. (belga/adv)