Economie

VS populairst bij Belgen die in het buitenland willen werken

1 ©REUTERS

Belgen die geïnteresseerd zijn in een carrière in het buitenland, zouden liefst van al in de Verenigde Staten gaan werken. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Research (GMTS), een wereldwijd onderzoek dat in België uitgevoerd werd in samenwerking met jobsite StepStone.

Van de landgenoten die overwegen om in het buitenland te gaan werken, zegt 44 procent naar de Verenigde Staten te willen gaan. Ook een job in Frankrijk (41 procent) en Canada (ook 41 procent), wordt door meer dan vier op de tien Belgische respondenten overwogen. Het Verenigd Koninkrijk (38 procent) en Australië (34 procent) vervolledigen de top vijf.

Wereldwijd
De VS zijn ook het in het wereldwijde onderzoek het populairst (51 procent). Daarna volgen het Verenigd Koninkrijk (49 procent), Canada (40 procent), Australië (37 procent) en Duitsland (34 procent). België bezet internationaal de 23ste plaats. Wereldwijd ziet 10 procent van de werknemers het wel zitten om in ons land te komen werken.

Respondenten
Het onderzoek werd uitgevoerd tussen juni en september 2011 bij 162.495 werkzoekenden wereldwijd. In België werden 947 mensen uit de mailing list van StepStone ondervraagd. (belga/adha)