Economie

Start Maastricht Airlines opnieuw uitgesteld

1 Directeur van Maastricht Airlines Hamid Kerboua (R) en burgemeester van Maastricht Onno Hoes (L). ©EPA

De nieuwe Nederlandse luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines moet de eerste vlucht alweer uitstellen. Oorspronkelijk stond de eerste vlucht gepland op 25 maart, maar dat werd later uitgesteld naar 1 mei. Het vluchtschema is nu opnieuw opgeschort tot een nog onbekende datum. Dat maakte de maatschappij vandaag bekend.

"Over de datum van de eerste vlucht durven we geen uitspraak te doen. Dat doen we pas zodra de toestellen hier zijn", aldus een woordvoerder. Directeur Hamid Kerboua van de luchtvaartmaatschappij noemde het uitstel een teleurstelling voor de werknemers van het bedrijf. Passagiers die al geboekt hadden, krijgen hun geld terug. Hoeveel mensen al een ticket hadden gekocht, kon de woordvoerder niet zeggen.

Maastricht Airlines wacht op enkele Fokker 50-toestellen. De late levering van de toestellen heeft een impact op de aanvraag van certificaten om te mogen vliegen.

De maatschappij wil in eerste instantie vliegen op München, Amsterdam en Berlijn. In de toekomst denkt de nieuwe speler er over na om ook routes naar Moskou en Sint-Petersburg in te leggen.