Economie

Mobile Vikings wil bedrijven mobiel internet van gebruikers laten betalen

1 ©Mobile Vikings Facebook

De Belgische gsm-provider Mobile Vikings wil bedrijven mee de kosten voor mobiel internet laten betalen. Bij de aanschaf van producten via apps, zouden gebruikers 'Viking Punten' in ruil krijgen. Met het idee krijgt het Belgische bedrijf zelfs aandacht bij de grote Amerikaanse technologiewebsites.

Mobile Vikings-oprichter Frank Bekkers lanceerde het idee om bedrijven te laten meebetalen aan de factuur door het aanbieden van online diensten. Zo krijgen consumenten niet alleen het product dat ze aankopen, maar sparen ze tegelijk ook punten.

Die 'Viking Punten' kunnen gespaard worden, om ze vervolgens in te ruilen voor belminuten of internetpakketten. Bekkers ziet het groots, want hij hoopt om zo het mobiele internet van zijn klanten gratis te maken.

Dankzij dit idee heeft Bekkers de aandacht van de grote Amerikaanse technologiewebsites weten te wekken. Zo heeft Ars Technica een groot interview met hem op de voorpagina staan, en ook The Verge en de Wall Street Journal pakken ermee uit. Zo weet Ars Technica ook nog te melden dat Bekkers naar Silicon Valley trekt om er potentiële investeerders te ontmoeten. Er zouden namelijk plannen zijn om uit te breiden naar de Verenigde Staten.