Economie

Exotische bestemming zeer in trek bij Belgen deze winter

1 Het strand van Los Cristianos op Tenerife. Het Canarische eiland staat ook dit jaar op kop voor wie tijdens de winter op zoek is naar zon. ©AFP

Momenteel boekten al 40 procent meer Jetair-klanten voor deze winter een reis naar een exotische bestemming dan op hetzelfde moment vorig jaar. Dat meldt de touroperator vandaag in een persbericht. Vooral de Dominicaanse Republiek, Jamaica en Kenia gaan erop vooruit. Ook touroperator Thomas Cook merkt de populariteit van de zomerse bestemmingen op, aldus woordvoerder Baptiste Van Outryve.

Volgens de eerste cijfers voor het komende winterseizoen staat ook dit jaar het Canarische eiland Tenerife op kop voor wie tijdens de winter op zoek is naar zon, luidt het bij Jetair. Daarnaast zijn ook de zogenaamde paradijselijke bestemmingen erg in trek. Uit onderzoek van Jetair blijkt dat sinds enkele jaren het 'echte zomergevoel' ook tijdens de wintermaanden erg in trek is. Bovendien vinden de mensen het geen probleem om verder te reizen.

Redenen
De touroperator ziet verschillende redenen voor de stijging. Zo zijn de vier- en vijfsterrenhotels zeer comfortabel, gaan steeds meer Belgen jaarlijks naar de paradijselijke landen, zijn de bestemmingen gemakkelijk te bereiken vanuit Brussel en zijn exotische wintervakanties tot tien procent voordeliger dan vorig jaar.

Aantal vluchten
Bovendien hebben zowel Jetair als Thomas Cook het aantal vluchten verhoogd. "Vroeger waren er twee vluchten per week naar exotische bestemmingen, nu vertrekken er dagelijks vliegtuigen", aldus Baptiste Van Outryve van Thomas Cook. "De mensen hebben daardoor de kans om hun vakantieperiode meer zelf te bepalen. We vliegen bovendien naar meer luchthavens." Ook Jetair kan meer reizigers vervoeren.