Economie

"Google heeft app klaar die Maps toelaat onder iOS 6"

1 ©AP

Google zou Apple ter goedkeuring een app hebben voorgelegd die toegang biedt tot Google Maps onder het besturingssysteem iOS 6, dat voor onder andere iPhone en iPad gebruikt wordt. Meteen na de lancering van iOS 6 ontstond een storm van kritiek op Apples nieuwe kaartenapp, die Google Maps vervangt. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde gebruikerssite 9to5mac.com.

Apples kaartenapp is ontwikkeld met technologie van de Nederlandse fabrikant van navigatieapparatuur TomTom. Gebruikers van over de hele wereld meldden de eerste 24 uur dat de nieuwe app moeite heeft met het vinden van de meest elementaire locaties en routes.

Steve Jobs
De vervanging van de standaard kaartenapp door Apples eigen product vloeit voort uit de strijd tussen Apple en Google. Die ontstond nadat Google zijn eigen besturingssysteem Android presenteerde. Steve Jobs, de stichter van Apple die vorig jaar het leven liet, riep eerder op om het concurrerende Android, dat zwaar zou leunen op door Apple ontwikkelde technieken, te bestrijden.

Onenigheid
9to5mac.com heeft vernomen dat Google Maps, tot gisteren de standaard navigatie-app van iOS, een zelfstandige app al ter goedkeuring heeft voorgelegd aan Apple. Vanwege de onenigheid tussen de bedrijven kan het wel even duren voordat die in Apples appstore te downloaden is. Als voorbeeld haalt 9to5mac.com de app Google Voice aan, waarvan goedkeuring door Apple een jaar op zich liet wachten.