Economie

21 ontslagen bij Woonhaven in Antwerpen

Bij de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven in Antwerpen zullen 4 bedienden en 17 arbeiders ontslagen worden. Dat melden de vakbonden vandaag na overleg met de directie. Volgens de bonden zijn de alternatieven onvoldoende onderzocht. Er is een stakingsaanzegging ingediend, waardoor morgen wellicht het werk neergelegd wordt.

Na een bijzondere ondernemingsraad deze middag meldde de directie aan de vakbonden dat 21 werknemers van Woonhaven in Antwerpen ontslagen zullen worden. De ontslagen passen in een besparingsoperatie die momenteel wordt doorgevoerd. De betrokken personeelsleden worden vandaag nog ingelicht, stellen de bonden, die ontgoocheld zijn.

"Men heeft te weinig gekeken naar alternatieven die we voorstelden", zegt Gerard Van der Elst (ACOD), "zoals het intern bijscholen van personeelsleden, zodat bepaalde taken niet uitbesteed moeten worden aan derden. Zo zou het aantal naakte ontslagen kunnen worden beperkt." Eerder was al aangekondigd dat het bij ontslagen tot een staking zou kunnen komen. "We hebben een stakingsaanzegging van onbepaalde duur ingediend, die vanaf morgen begint", zegt Skender Baleci (ACV). "Er zijn dan ook vier informatievergaderingen van de directie voor het personeel gepland, maar die zullen met een staking niet veel zin hebben."

Volgens Van der Elst is de onrust bij het personeel groot. "Bij de bespreking zonet waren al zowat 50 personeelsleden aanwezig. Alle acties door het personeel zullen door ons ondersteund worden, voor onbepaalde duur."

Bij de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven werken momenteel ongeveer 280 personeelsleden.