230 jongeren opgepakt na rellen in Borgerhout

Bewerkt door: redactie − 16/09/12, 09u49  − Bron: belga.be

De politie heeft gisteren 230 heethoofden bestuurlijk aangehouden nadat een demonstratie in Borgerhout eindigde met rellen. Tegen een aantal van hen werd ook een proces-verbaal opgesteld, omdat ze een verboden wapen bij zich droegen of voor slagen aan de politie. De arrestaties hadden wel resultaat, want afgelopen nacht deden zich geen nieuwe incidenten voor in Borgerhout.

Enkele honderden jongeren verzamelden gisterennamiddag aan de Drink in Borgerhout voor een demonstratie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims' die eerder deze week op YouTube verscheen. Er was daartoe opgeroepen via sms.

Het protest beperkte zich aanvankelijk tot het scanderen van slogans, maar liep uit de hand toen de jongeren vernielingen begonnen aan te richten en naar de Turnhoutsebaan wilden trekken. Daar was een braderij bezig en de politie wilde vermijden dat ze daar herrie gingen schoppen.

De amokmakers werden hardhandig teruggedrongen tot op de Drink en bestuurlijk aangehouden. Aanvankelijk was er sprake van minstens 120 arrestaties, maar dat aantal werd vandaag bijgesteld naar 230.

mailIcon print | Meer bookmarks |
Aan het laden...