Buitenland

Tien beste plaatsen ter wereld om jezelf bloot te geven

8 ©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN

Het wordt niet overal evenzeer op prijs gesteld maar op deze tien plaatsen geselecteerd door HotelsCombined.com kan je zonder problemen uit de kleren gaan. Jezelf blootgeven op reis, hier kan het!

10. Naaktparadijs, Verenigde Staten
De Porcupine Mountains (Porkies) is een serie bergketens die boven het lake Superior uitsteken in het Wilderness State Park in Michigan. Hier ligt de mooiste 'skinny-dip' plaats in de VS. Doe je kleren uit en duik erin.

9. Naaktcruise, Kroatië
Nudisten kunnen binnenkort terecht op een eigen cruise. De onderneming eWaterways, die gespecialiseerd is in rivier- en zeecruises, start in augustus met zo'n tocht. Het naturistenschip, dat over een bar, een zonnedek en een restaurant beschikt, vaart langs de Kroatische kustlijn. Zwemmen en zonnebaden gebeurt naakt, maar voor het avondeten dienen de gasten wel in hun kleren te schieten, luidt het.

8. Naaktstrand, Florida
Naakstranden vind je tegenwoordig in alle maten en soorten her en der in de wereld maar Haulover Beach in Miami is een echte topper. Het beschikt over een paradijselijk wit zandstrand. Je kan er niet alleen heerlijk naaktzwemmen maar ook surfen.

7. Naaktpark, München
In Duitsland is de Freikörperkultur al sinds de 19e eeuw ingeburgerd. In de zomer trekken duizenden inwoners van München naar de 'Englischer Garten' om tijdens de lunchpauze te baden, zonder kantoorkledij evenwel.

6. Naakstad, Cap d'Agde
De Franse stad Cap d'Agde wordt ook wel eens omschreven als de naakthoofdstad van de wereld. 1,6 km fijn zandstrand is voorzien voor naturisten. Ook in openbare zwembaden, bars, restaurants en supermarkten kan je in je blootje terecht.

5. Naaktsauna, Finland
Uiteraard ga je best naakt in de sauna, dat spreekt voor zich. Finland heeft een echte saunatraditie. Hier moet je zijn voor 'the real thing'. Eerst warm je je op in de sauna om dan lekker te gaan ijszwemmen. Een ervaring om nooit te vergeten.

4. Naaktfestival, Oostenrijk
Het bodypainting-festival in het Oostenrijkse Portschach am Worthersee wordt jaarlijks gehouden. Kledij is wel verplicht voor alle bezoekers van het event maar dan kan je alvast genieten van het kunstwerk van de participanten. Je kan je natuurlijk ook zelf inschrijven. Wie durft?

3. Naakt herbronnen, Japan
In de Japanse ondergrond bubbelt en borrelt er vanalles. Doordat het land op de zogenaamde Ring van Vuur ligt, is Japan gezegend met heel wat hete bronnen. De weldadige werking merk je alleen als je er ongekleed induikt.

2. Naaktresort, Fiji
Slechts veertien koppels kunnen in dit luxeresort terecht. De privacy is dus volop verzekerd in jouw villa met een eigen naakstrandje.

1. Naaktfietsen
Elk jaar op 12 maart fietsen mensen naakt in diverse wereldsteden. Het gebeuren is een ode aan het fietsen en het naakte lichaam. De deelnemers uiten zo hun ongenoegen wat betreft het gebruik van de auto. Soit, het is en blijft een topattractie. (kve)