Buitenland

Peppersprayflik bespot als antiheld op het internet

6 ©AP

John Pike heeft de trieste eer voortaan als peppersprayflik door het leven te moeten. Dat heeft hij enkel aan zichzelf te danken. De agent spoot namelijk op sadistische wijze zijn pepperspraybus leeg op een groepje opgepakte, weerloze Occupy-studenten. Zoiets gaat meteen de wereld rond. Op het net is de spuitende antiheld het mikpunt van spot.

©UNKNOWN

De Amerikaanse politie krijgt wereldwijd - en vooral in eigen land - bakken kritiek over zich heen voor hun misplaatste harde optreden tegen de betogers van de Occupy Wall Street-beweging. Verhalen over pepperspray duiken overal op, niet in het minst op YouTube. Zo is er het monsterlijke leegspuiten van de pepperspraybus op een groepje op de grond zittende studenten van de University of California door agent John Pike.

Er loopt een onderzoek naar de brutale daden van de beul, maar John Pike is nu al een zielige antiheld op het net, dat sneller - en origineler - straft dan wie of wat dan ook. Pike wordt, met dank aan Photoshop, op verscheidene klassieke kunstwerken afgebeeld met zijn geliefde bus pepperspray. We geven u hieronder een voorproefje, maar hier kan u ze allemaal bekijken. (jv)

©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN
©UNKNOWN