Buitenland

Lesvliegtuig met Nederlanders vermist in VS

1 ©AFP

Een lestoestel met aan boord een Nederlandse student en een Nederlandse examinator van KLM Flight Academy wordt sinds gisteren vermist in Arizona. Directeur Gerrit Assink van de KLM Flight Academy zei dat vandaag. Het toestel was opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix. Het gaat om een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy.

Aan boord is ook nog een Amerikaanse safety pilot. Wat er is gebeurd is onduidelijk. Volgens Assink was het weer bij het opstijgen goed. De vlucht betrof een examen ter afronding van de VFR-fase. Op de hoofdvestiging van KLM Flight Academy op Groningen Airport Eelde is een crisiscentrum ingericht. Het hoofd opleidingen van de vliegschool is op weg naar de Verenigde Staten, meldt Assink.

Studenten van KLM Flight Academy leggen een deel van hun opleiding af in Arizona. Daarbij wordt gebruikgemaakt van lesvliegtuigen van CAE Oxford Aviation Academy. De KLM Flight Academy staat los van de KLM als luchtvaartmaatschappij.

Volgens Amerikaanse media hebben de autoriteiten een uitgebreide zoektocht op touw gezet. Vijf vliegtuigen kammen het gebied uit waar het vliegtuig het laatst op de radar te zien was en waar voor het laatst mobiel werd gebeld. Volgens kolonel Bob Ditch van de civiele luchtvaartdienst hebben de reddingswerkers nog geen signaal van een noodbaken opgevangen.