Buitenland

Israëlisch verzet via Instagram: #stoptheterror

5 Ido Simyoni. ©Instagram/@ido8all

Terwijl de bommen blijven neerkomen en de leiders van de terreurgroep Hamas en de Israëlische regering het niet eens kunnen worden over een staakt-het-vuren, hebben jonge Israëliërs meer dan genoeg van al het geweld. Uit protest hebben mensen wereldwijd al meer dan 9000 foto's gepost op Instagram, de online app om foto's te delen, met de vermelding #stoptheterror.

©Instagram/@shlomibd10

Het brein achter deze beweging is de Israëlische filmmaker Ido Simyoni. Simyoni wilde niet dat zijn beweging politiek getint zou zijn. Hij wil alleen dat het geweld stopt en met hem nog vele anderen. "Volgens mij maakt het niet uit of je uit Amerika, Europa of het Midden Oosten komt. We moeten met zijn allen 'stop de terreur' zeggen", stelt Samyoni tegen de Huffington Post.

(Lees verder onder de foto)

©Instagram/@liz_benziman

Kenmerkend voor de foto's op Instagram zijn de foto's met het woord 'stop' op de hand van gebruikers. Simyoni heeft onder de naam @ido8all op Instagram bijna 80.000 volgers. "Toen ik met de campagne begon kreeg de eerste foto bijna 6000 likes, waardoor mijn goede vrienden ook allemaal een foto gingen posten." Toen de tweede foto meer dan 11.000 likes kreeg ging de bal aan het rollen.

"Ik kom in vrede met dit project in de hoop dat mensen zich bewust worden dat het belangrijk is om terrorisme overal te verslaan."

©Instagram/@ido8all
©Instagram/@hadar_azaria