Update

Wielrenner overlijdt na zware valpartij in Veldegem

De 35-jarige Wouter Dewilde is bezweken aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een val in een regionale wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften in het West-Vlaamse Veldegem. Hij viel kort na de finish.

"Wouter Dewilde is woensdagavond overleden in het ziekenhuis van het AZ te Brugge na zijn val in Veldegem", bevestigt de voorzitter van de West-Vlaamse Wielerbond, Jules Vandergunst. "Wij zijn er allemaal het hart van in. Ik kreeg in de late avond een telefoontje van zijn ploegleider Filip Deschuytter met deze droevige mededeling." Dewilde verloor na de finish van de wedstrijd, waarin hij derde werd, zijn evenwicht en smakte dan zwaar tegen de nadarafsluiting.

"De val is duidelijk te zien op de beelden die onze afgevaardigden maakten van de aankomst. Een zeer spijtig ongeval dus waaraan de organisatie geen schuld treft. Om Wouter Dewilde te eren gaan alle wedstrijden tot en met eind dit weekend in de provincie West-Vlaanderen starten met een minuut stilte. Dit ter nagedachtenis van de overleden renner. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie."

De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond betuigt in een persbericht zijn medeleven "De Belgische wielerwereld is in rouw na dit tragische ongeval. De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond denkt nu vooral aan de echtgenote, familie en vrienden van Wouter Dewilde en biedt hen hierbij zijn oprechte medeleven aan bij dit zware verlies."