Binnenland

VRT kan terecht op vier locaties in Vilvoorde

1 ©PHOTO_NEWS

De stad Vilvoorde beschikt over vier locaties die de openbare omroep kunnen huisvesten, als die zou beslissen om naar Vilvoorde te verhuizen. De vier sites liggen op minder dan 1 km afstand van het treinstation van Vilvoorde, zo heeft de stad meegedeeld.

De locaties bevinden zich op verlaten industrieterreinen. "De doelstellingen van de Vlaamse regering voor de reconversie van het strategisch gebied Vilvoorde-Machelen passen perfect bij een mogelijke herhuisvesting van de VRT naar Vilvoorde", zegt de stad Vilvoorde. Tot vrijdag konden eigenaars van gronden hun kandidatuur indienen.

De stad Vilvoorde zet vandaag haar troeven nog eens op een rijtje. Zo is de stad centraal gelegen in Vlaanderen, vlak bij Brussel, met een aangename woon- en werkomgeving. Ze huisvest al verschillende mediapartners. Brussel is zowel met de trein (op 7 minuten van het Noordstation) als met de auto (buiten de spitsuren op 16 minuten van de Wetstraat) vlot bereikbaar. Vilvoorde ligt ook op een geplande tramverbinding naar Brussel, en vlakbij de luchthaven.

De VRT zei begin juli dat een eventuele nieuwe locatie voor haar omroepgebouw onder meer minimaal 50.000 m2 groot moet zijn, niet verder dan 30 minuten van de Wetstraat mag liggen en op minder dan 3 km van een treinstation met rechtstreekse verbinding met Brussel. De raad van bestuur van de VRT zei eerder al dat ze voorkeur geeft aan een volledig nieuw gebouw voor de openbare omroep (en geen renovatie van het huidige gebouw), maar dat ze liefst in Brussel wil blijven.