Binnenland

Vier Vlaamse tv-programma's genomineerd voor World Media Awards

3 (vlnr.) De cast van 'Wat Als?', 'Loslopend Wild' en 'Quiz me Quick' ©PHOTO_NEWS

'Quiz me Quick', 'Loslopend wild', 'Wat als?' en 'Picknick met taart' zijn genomineerd voor de Banff World Media Awards, ook gekend als de 'Rockies', op het Canadese Banff World Media Festival. De drie eerste programma's zijn Vlaamse producties, het laatste is een Belgisch-Nederlands-Spaanse coproductie. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds. Het festival vindt plaats van 9 tot 12 juni.

De cast van 'Wat Als?' ©PHOTO_NEWS

'Quiz me Quick', de fictiereeks die geschreven werd door Bart De Pauw en uitgezonden werd op de openbare omroep, is kandidaat in de categorie sitcoms. Eerder werd de reeks al geselecteerd voor het Parijse festival Séries Mania. Het sketchprogramma 'Wat als?' dat vorig jaar te zien was op de zender 2BE en dit jaar op de zender VTM, kreeg al een Rockie. Het programma maakt opnieuw kans op de prijs voor de beste komedie.

Ook 'Loslopend wild', dat begin dit jaar te zien was op de zender één, kan in de prijzen vallen in de categorie 'komedie'. 'Picknick met taart' ten slotte, een geanimeerd kinderverhaal dat het Nederlandse Submarine coproduceerde met de Belgische animatiestudio Walking the dog en het Spaanse Tomavistas, is genomineerd als crossmediaal filmproject in het interactieve luik van het festival.

Het Canadese Banff World Media Festival is een internationaal media-evenement in Banff, Alberta. Bekende acteurs als John Cleese en Ricky Gervais vielen er al in de prijzen. Naast de competitie zijn er ook vele rondetafelgesprekken, briefings en meetings voor professionals uit de mediasector.

(vlnr.) De cast van 'Wat Als?', 'Loslopend Wild' en 'Quiz me Quick' ©PHOTO_NEWS