Update

Vergadering van laatste kans voor ArcelorMittal Luik

1 ©PHOTO_NEWS

In Seraing start straks een verzoeningsvergadering tussen de directie en bonden van ArcelorMittal Luik, onder leiding van een sociaal bemiddelaar. De sociaal bemiddelaar moet bonden en directie opnieuw aan het praten krijgen na het mislukken van het sociaal overleg over het sluiten van de warme lijn. De directie dreigt er nu mee niet meer te investeren in de koude lijn, waardoor 2.000 banen zijn bedreigd.

De Waalse topministers zitten op dinsdag 25 september samen met de vakbonden bij ArcelorMittal. Dat viel vandaag te horen na afloop van het Waalse kernkabinet, dat zich over het dossier boog. Over een ontmoeting met de leiding van de staalgroep is echter nog niets geweten.

Het kernkabinet hoorde vandaag de expert die gevraagd was de financiële leefbaarheid van het eerdere vakbondsplan te bestuderen. Die doorlichting zou later op de dag nog doorgaan.

De hypothese om van de Luikse site een kleine, onafhankelijke staalproducent te maken, zou over verschillende jaren een investering van zo'n miljard euro impliceren, zo blijkt alvast uit informatie die vandaag de ronde doet.